Herceghalom mellett sikeresen ésszerűsítették a közúti közlekedéstAz Ésszerűbb Közúti Közlekedésért Egyesület (ÉKKE) legutóbb a Herceghalom melletti, az 1-es és az M1-es utakat összekötő útszakaszon oldott meg kaotikus közlekedési állapotokat. Egyik irányból fedezetlen autópálya le- és felhajtó, valamint 50 km/h-ra korlátozott bekötő út, másikból pedig 70-es korlátozás volt érvényben egészen addig, míg az ÉKKE közbe nem lépett. Leveleik hatására két és fél hónap alatt az út kezelője eltávolította az 50-es korlátozást, helyette pedig mindkét irányból, az autópályáról érkezőket is védő 70-es táblákat helyeztek ki.
Az ilyen és ehhez hasonló megoldott ügyek szerencsére egyre szaporodnak, sajnos azonban szép számmal találunk reménytelenül elhúzódó helyzeteket is. Ahhoz azonban, hogy az aktivisták minél többször és minél hatékonyabban léphessenek fel, szükség van a közlekedők, az olvasók aktív segítségére. Ezért hát minden alaposan dokumentált bejelentést szívesen várnak a blokkolasgatlo.hu szerkesztői, hogy végre ésszerűbb lehessen a közúti közlekedés.


Nehéz küzdelem
Az Ésszerűbb Közúti Közlekedésért Egyesület újságírókból és közlekedésmérnökökből verbuválódott aktivistáinak nincs könnyű dolga a hétköznapokban. Önként vállalt feladatuk, hogy az ország minden táján szép számmal fellelhető közlekedésszabályozási anomáliákra felhívják az illetékesek figyelmét, majd – amennyiben a válasz elmarad – újra figyelmeztessék őket a problémára mindaddig, míg valamilyen megnyugtató változás nem történik az ügyben. Ebben, a gyakran Don Quijote-i harcban segíti az egyesület munkáját a Continental gumiabroncsgyártó, miáltal hatékonyabb kommunikációra és aktívabb megjelenésre van lehetősége a lelkes kis csapatnak. Eseteiket a blokkolasgatlo.hu oldalon lehet nyomon követni, ahol hetente jelennek meg új és új ügyek, miközben a folyamatban lévő történések, levelezések, az elért eredmények közzététele is itt történik.