Új üzemcsarnokot épít a Sipospack Kft.

Herceghalom, 2015. március 23., hétfő (MTI) - Új üzemcsarnokot épít és bővíti kapacitását a herceghalmi Sipospack Reklám-, Csomagolótasak Gyártó és Kereskedelmi Kft.

Horváth Viktor projektmenedzser az MTI-nek elmondta: a Pest megyei cég a herceghalmi üzemet kinőve a közeli Sóskúton hozza létre új, 2400 négyzetméter alapterületű korszerű üzemcsarnokát.
    A nettó 868 millió forint összköltségű beruházás az Európai Unió 260,4 millió forintos támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásában valósul meg. Az építkezés nettó 605 millió forintot tesz ki, eszközvásárlásra 161 millió forintot fordítanak: számítógépek által vezérelt áttekercselő, perforáló és ívvágó gépet szereznek be.
    A projektmenedzser hozzátette: a társaság magyar élelmiszergyártó és -forgalmazó cégek számára darabolja, illetve készíti elő az ipari méretekben beérkező csomagolófóliát, az igényeknek megfelelő kiszerelést.
    A szakember kiemelte: a várakozások szerint a júniusban záruló fejlesztéssel 15-20 évre biztosíthatók a termelés feltételei.
Horváth Viktor jelezte: a következő három év alatt a cég 1 milliárd forinttal kívánja növelni árbevételét, és a jelenleg átlagosan 22 embert foglalkoztató társaság - projektvállalásának megfelelően - 15 új munkahelyet teremt.
    A cég belföldi árbevétele a 2012-es 2,2 milliárd forintról 2013-ban 2,4 milliárdra emelkedett, exportból származó árbevétele 107 millió forintról 162 millióra nőtt, az adózott eredmény 2012-ben 167 millió, 2013-ban 193 millió forint volt. Horváth Viktor hozzátette: a fejlesztéssel a magyar piacon meghatározó szerepet betöltő vállalat növelni kívánja exportját is.
    A projektmenedzser szólt arról is, hogy az 1996-ban alakult magyar tulajdonú kft. a beruházás részeként megújuló energiát alkalmaz, így napkollektorokat, napelemeket, valamint a földgáz kiváltását lehetővé tevő biomasszakazánt állítanak üzembe.